torsdag

Lovet har gått jättefort! Faktiskt har det varit ett roligt lov, varit med mycket kompisar och busat på. Jag har även hunnit fått sälja mina små marsvinspojkar, vilket är toppen! Dom har inte hämtat dom än, men det blir väl nästa vecka.

Hinner inte blogga så mycket. Men här kommer ett ganska roligt klipp ni kan kolla på så länge!

En kille med konstig hoppsits, stackars häst dock. Men killen är handikappad.
http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM


nyttig tjej!

Här sitter jag, och äter grönsaker och dip! Mums mums. Brukar ju inte direkt gilla sånt, men när det är slut på chips så tar man det näst bästa. Josefin kom hit för en halvtimme sen, och vi ska väl sova snart.

Idag så
kom jag hem från Felicia vid nio på morgonen, sen sov jag tills halv två, och åkte till tirsta när mamma kommit hem. Där gjorde jag knappt någon nytta, men efter en stund så åkte jag hem och fixade mig. Tog tåget till Ånge och umgicks lite med Linnea. Vid tio åkte jag hem därifrån, och var på gårn i Fränsta ett tag. Sen åkte jag hem och nu sitter jag här.

Påtal om ingenting så måste jag verkligen klippa mig! Jag ser ut som en hippie hela tiden, ganska toppen.
Igår så åkte jag till Sundsvall efter skolan och gick på en sminkkurs. Det var jätteroligt och jag fick köpa smink för 500 kronor, eftersom jag fått det på presentkort av mina systrar i julklapp förra året.

Snart är det jul.
Känns lite jobbigt, köpa julklappar, snö, kallt ute osv. Men endå lite mysigt med mörker, värmeljus och annat myspys!

Nu blir att sova, goodnattt!



bra dag

Saga gick som vanligt bra idag, mycket, mycket lättade att kontrollera galoppen på, både att öka och korta av. TOPPEN! Fortfarande svår att ställa, och ganska svag galopp, men det går framåt! Nästa vecka ska vi nog tävla i matfors på en blåbärshoppning, alltså få hur många fel som helst, och endå få göra klart banan.
Mitt mål med Saga i år är att tävla henne i matfors och få en bra runda, hoppas det går bra, Emma har lovat ut skrovmål till dom som kommer runt felfritt lokalt, jippi!!

Ska väl sova snart, blir mer blogg någon annan dag! GOOOODNATT


Trevlig bild på BM och jag.

vintern är här!

Igår när jag var i Tirsta så hade vattenslangen frusit, då vi fick värma den med en hårtork. Det fungerade dock inte så bra, så då fick vi banka på slangen med en yxa. Det gick inte heller så bra eftersom att slangen gick sönder på ett ställe, och då blev det bara till att trycka ner hela slangen i en hink med hett vatten. Jag gruvar mig verkligen för den riktiga vintern!

Temaveckan på skolan är fortfarande lika tråkigt, idag fick vi gå tvärs över Fränsta två gånger! Jag tror dom försöker ha ihjäl oss. Det var i varje fall jättekallt och jättetråkigt. Vi fick vara på Gelab och kolla, sen på MKC och titta vad man gör där. Ytters långtråkigt. Senare fick vi skriva personliga brev osv, inte heller så roligt, och verkligen svårt!

Nu blir det till att sova, godnatt!

rubrik

Jag kommer aldrig på någon bra rubrik, i förra inlägget blev det "familjen gam", eftersom min syster sa det när all mat var slut. Känns lite som att jag fått slut på inspiration va..?

Galet stressig dag idag, tog bussen till Ljungaverk, eftersom vi skulle ha studiedag där idag. Promenerade till Krille och hämtade honom, sen gick vi på Ljunga Trä och lyssnade på någon gubbe som pratade. Vi hörde ingenting eftersom det var så bullrigt inne i lokalen där som gjorde sakerna, om jag fattade rätt så var det takbjälkar. Vi tittade mest bara dit han pekade och nickade lite. Efter 40 minuter där så fick vi lunchrast i två timmar. Alla gick på Shish och åt, tom. lärarna. Efter det så gick vi hem till Krille och var där en stund, och sen så gick vi på Permascand och lyssnade vad dom gjorde där, ärligt talat så fattade jag knappt inte vad dom gjorde. Tillverkade saker i titan, men till vad vet jag inte alls.

Emma kom till Ljunga för att hämta oss vid kvart i tre, då fixade vi med hästarna och sen åkte vi till Stöde. Idag tränade vi att kontrollera galoppen. Saga var verkligen mycket mjukare idag än sist, kunde reglera galoppen rätt bra tycker jag. Maria tyckte att vi skulle tävla i Matfors den 28 oktober, då är det visst blåbärshoppning där. Tycker att det känns bra att börja så. Den 8 november funderar jag på att tävla i Timrå, det skulle verkligen vara roligt! Bara att komma runt felfritt är ju rekord för mig på lokal tävling..





Ha det bra!

familjen gam

Idag har hela familjen varit tillsammans, Erika har varit hemma från Umeå i några dagar nu, och Ida kom hem på middag från Sundsvall. Ganska trevligt faktiskt med systrarna hemma. Innan middagen planerade vi systrar maten och godiset vi ska göra till jul(!!), och efter maten så planderade vi alla aktiviteter och mat till släktträffen i Juli. Mitt i alltihop så bestämde jag mig för att titta på priser på flyg och tåg tur och retur till danmark, och då tyckte dom att jag kunde lugna ner mig!? Haha

Jag hoppas verkligen att resan till danmark blir av! Jag har iallafall varit modig och ring till Andréa och frågat, och det gick bra för henne och dom andra i det stallet.
Det vore ju jättesmidigt att åka flyg till Danmark, och det är inte så jättemycket dyrare än tåg. Får bara se vad mamma och pappa säger, och Olinas mamma och pappa förståss.

Just nu sitter jag och tittar på Superman Returns, inte så inne i filmen direkt, men den verkar rätt bra. Igår skulle jag och Elin egentligen se skräckfilm, men vi hyrde ingen film. Vi ville gärna hyra någon Final Destination, men det blev ju inte av. När vi kom hem så halvsåg vi på en film, och efter det så var det faktiskt Final Destination 2 på fyran! Men självklart blev ju jag alldeles för trött och kunde inte se mer än 10 minuter av filmen innan jag höll på somna.

Vi vaknade strax innan halv ett, då gjorde vi iordning till marsvinen jag har på mitt rum, sen åkte vi till Tirsta och red. Jag red Saga och Elin red Bestmaggan, vi red lite på banan och det gick bra. Jobbade med att trycka ut Saga med innerskänkel i galoppen och det gick rätt bra tillslut. Imorgon ska jag till Stöde och träna för Maria Sandberg igen, det ska bli jätteroligt. Kanske blir lite stressigt då vi ska vara i Stöde klockan fyra och slutar skolan tre eftersom vi har temavecka. Menmen, det går nog tillslut!
Ha de bra,

bästa bloggerskan

Jag uppdaterar då inte så bra!

Livet rullar vidare som vanligt, veckan gick rätt fort, vilket är väldigt skönt! Har sovit dåligt hela veckan så det ska bli skönt att sova ut riktigt! Idag var jag iallafall i Ånge med Linnea, Felicia och Kattis, det var roligt!

Imorgon kommer jag inte få sova ut endå, ska ju till timrå med Emma när hon ska tävla. Hon ska köra både Bestmaggan och Stellan i dressyrklassen tror jag, och Stellan i precisionen.. Eller jag vet inte riktigt.
Jag saknar faktiskt Bestmaggan ibland, hon är mycket lättare att hanskas med från marken! Saga är ju lätt att hålla på med från ryggen, men på marken blir man överkörd! Bestmaggan är tvärtom. Menmen, det löser sig väl.

Nu ska jag sova, goodnattt!

en härlig saga

Helgen har varit toppen, på fredagen så åkte jag till Fellan direkt efter skolan. Vi var med Linnea och lite folk på corner. Sen åt vi kebab, men fick skynda oss jättemycket eftersom vi skulle hem och äta direkt efter. Hemma hos Fellan så åt vi typ en limpa med skinksås i, det var gott! På kvällen var vi med Kattis, Erik, Hoffa och några till. Det var också massa kul. Sen åkte vi hem till Fränsta och var på gårn där ett tag, sen åkte vi hem och sov.

På lördagen åkte jag och Fellan till tirsta och red, hon var toppenduktig! Efter det åkte vi hem, duschade och fixade oss. Sen kom Pettsson och Erik och hämtade oss så vi slapp åka tåg till Ånge, riktigt roligt var det. Sen var vi på corner ett tag, vi käkade lite kebab och umgicks med folk. Sen sprang vi runt till lite folk i Ånge och lekte. Sen tog vi tågbussen hem och var i Fränsta ett tag. Där träffade vi Adde, Fredde, Anton och Joel. Liftade med Erica hem och hemma fick mamsen lite damp så vi gick och la oss. Jag somnade rätt fort, men blev väckt efter ett tag. Då var vi vaken ett tag men sov sen.

Upp åtta imorse och drog till Tirsta. Vi for till Stöde med Olina och tränade för Maria Strandberg, och det gick verkligen jättebra. På slutet var hon jättemjuk och galopperade jättebra! Känner mig verkligen glad över att få ha henne i ett helt år! I november hoppas jag att vi kommer iväg till Timrå. Jag längtar!

Ha det bra.


torsdag kväll

Idag tänkte jag gå och lägga mig typ kvart över nio, men insåg att jag inte duschat eller ngt.. Så jag gick och duschade och fixade inför morgondagen, och vips var klockan tio.
Jag måste nog börja gå och lägga mig tidigare, är jättetrött hela dagarna, sover faktiskt på rasterna i skolan..

Imorgon ska jag iallafall åka till Felicia efter skolan, sen ska vi på gårn i ånge. Efter det åker vi hem till fränsta igen och kanske umgås lite med killarna. Riktigt längesen jag träffade Fellan iaf.
På lördag ska vi nog åka till Tirsta och rida, jag har inte ridit på länge! Har städat gården idag och igår.. Men ska rida på lördag, och på Söndag ska jag förmodligen träna för Maria Strandberg i stöde. Det ska bli riktigt roligt att träna mer med Saga!

Med Saga går det jättebra, köpte lite nya grejjer till henne i Måndags när vi var och vaccinerade henne. Hon var faktiskt jätteduktig. Vi passade också på att väga henne när vi endå var på kliniken, och hon vägde 613 kilo! Och Bestmaggan vägde 516 kilo sist vi vägde henne. Det är nästan 100 kilo mer! Jag köpte iallafall ett nytt bett, en ny nosgrimma och en vanlig grimma till Saga, hon blev jättestilig!

Imorgon ska det komma folk och provrida Isa, det känns blandat! Sorgligt att hon kanske ska flytta men endå bra att hon kommer till ett bra ställe! Bestmaggan vet jag fortfarande inte hur det blir med, jag hoppas verkligen att hon kommer få ett nytt hem snart, det känns lite hemskt när hon bara står.

Nu ska jag plocka undan lite, och sen ska jag sova. Ha det bra!


RSS 2.0