Träning för Andrea

Gud vad bra det gick! Jag märker nu själv hur lat jag är egentligen, orkar inte rikigt rama in henne som jag borde göra. Men det ska det bli ändring på genast!

Vi hoppade lite, som träning inför imorgon då vi kanske ska åka och tävla i Ånge om det löser sig med anmälan. Vi har fortfarande problem med att få en bra galopp, den blir väldigt underlig och tretaktig, som Andrea lärde mig idag.
Andrea testade också att rida Saga en stund, och hon är bra snygg ändå Saga. Jag hoppas att vi kan fortsätta träna för Andrea, hon är så himla duktig!

Det går lång tid mellan uppdateringarna

Emma klagar på att jag uppdaterar dåligt, och det får jag faktiskt hålla med om.
Sedan sist har jag hunnit med mycket faktiskt. Jag har bytt bett på Saga, till ett rakt bett. Hon har tuggat väldigt mycket, och har blivit lite stark imellanåt. Det hjälpte inte så värst mycket mot att hon var stark, men hon tuggar mindre.

Jag har även testat martingal på henne, eftersom att jag har en tendens att bli lite för hård och hållande i handen så håller hon emot, slänger med huvudet och blir stark. Det funkade också ganska bra på henne, men det är ju främst jag som måste lära mig att bli mjukare i handen.

Det har varit slappt med regelbunden träning för tränare i vinter känner jag, vi slutade träna för Maria innan snön kom, och sedan dess har vi bara ridit för oss själva och för varandra, jag och Olina. Det funkar väl lite halvbra, men absolut inte så bra som när man rider regelbundet för tränare.

Så imorgon ska vi minsann träna för Andréa på Lindberga, känns toppen! Andréa är verkligen jätteskicklig och bara på veckan i Danmark så lärde jag mig massa, fick bl.a bättre sits. Så nu när Andréa bor hemma någon gång i månaden så hoppas jag verkligen att jag och Saga kan lära känna varandra bättre, och lita mer på varandra. Ibland känns det väldigt bra, men ibland kan jag nästan bryta ihop för att jag blir så less när jag inte klarar av henne!

Saga är verkligen en häst som är på väg. Hon är på väg någonstans hela tiden, aldrig stå still.
Vilken stridshäst!
Ibland önskar jag att hon var lite mer som Bestmaggan, men sen tänker jag tillbaka på hur Bestmaggan var och ångrar mig. Det är kul med en utmaning, jag vill ju lära mig att klara av henne!

Vi håller ju på att rida in Daisy och Jack också, stallets största åsnor. Det går faktiskt ganska bra, vi hade både skrittat, travat och galopperat. Både på vägen från stallet och hem igen! Mitt mål i år är att tävla Daisy på en lokal hopptävling L:D. Just nu känns det ganska avlägset, men jag ska kämpa!!

Jag och Olina har också fått jobb borta hos Magnusson, vi ska rida en häst åt honom. Faxnetta heter hon och hon är som i ponnyform. Hela hon bara skriker ponny! Jättetrevlig häst, men än så länge ung och kan knappt något. Sist vi red så tyckte hon att det var jätteroligt att kasta sig över alla diken och liknande, hon spetsade öronen, laddade och skuttade iväg. Inte direkt någon bra hoppteknik men det gick väl det också. Charmig är hon!

Som ni kanske märker så har jag mycket att göra om dagarna, och snart blir det pollensäsong också. Under den tiden så blir jag otroligt trött, jag somnar på lektioner och varenda stund som jag får över! Känns ju inte direkt som något jag längtar till. Men vi får väl se hur det går.

Påsklov!

Jag har bestämt mig för att flytta till Västerås. Jag ska testa i alla fall. Uscha vilken beslutsångest man får. Det känns egentligen som att jag måste gå där, för att inte ångra att jag inte gick där. Fast det blir väl som det blir också.

Idag har jag och Olina varit hos Magnusson och ridit på Faxnetta. Jag och Olina ska börja rida på henne 2-3 gånger i veckan borta hos Göran. Jag tycker att det ska bli roligt, vi kommer nog lära oss en del på det! Jag tror också att jag ska söka sommarjobb hos Magnusson, det kan också bli roligt.

RSS 2.0