Äntligen en vinnare!

Igår så var jag iväg på min sista tävling med Saga. Hon kändes inte så bra på framridningen, hon var lite oförsiktig, flack och slarvig. Vi började med att tävla en 90cm klass. Vi nuddade ett par hinder men fixade felfritt även fast Saga blev väldigt stark där ett tag och ville gärna springa till Stellmagg som också fick vara inne på tävlingsbanan när jag red min runda. Dubbelnolla i den klassen betydde ju att vi vann, min första vinst på min sista tävling. Kändes både bra och dåligt.

Vid ungefär 7.20 kan ni se min ritt, 90cm.


I 1m klassen så kändes hon lite bättre på framridningen, och inne på tävlingsbanan så kändes hon helt okej också. Vi fick en rivning på sista hindret i fas 1, men det var mest mitt fel. Saga tänkte hoppa stort, medans jag var lite osäker och det blev något mitt emellan.
Jag är verkligen nöjd med Saga, och att avsluta med en så bra tävling är ju otroligt bra.

Jag och Saga i klass 2, ungefär 9.00.



Nu har ju bärsäsongen börjat, jag har varit ute med Emma och Olina en gång, och då var det otroligt segplockat. Det var små bär väldigt utspridet. Vi plockade ihop knappt 20 liter tillsammans, vilket inte alls är mycket. Vi hade med oss Elsa och Mimmi, men de ägnade sig mest åt att gräva efter möss.


Pengar som växer på buskar.. Eller är det ens buskar?

Mer motgångar.

Fick mejl idag om att dressyrtävlingen nästa helg är inställd. Känns jättetråkigt, blir alltså ingen dressyr för mig och Saga.

Saga

I Lördags var jag och tävlade i Ånge. Saga var jätteduktig, hon åkte jättebra i transporten, hon sov faktiskt lite i pausen. På framridningen var hon otroligt fin och hoppade även fast vi kom fel några gånger. Första klassen var en A+A och där rev jag sista hindret i första fasen. I andra klassen så rev vi de två sista hindrena i fas 2, men det var mitt fel eftersom att jag fick en dålig väg mot dem. Men jag är ändå väldigt nöjd med Saga, både hon och jag har verkligen utvecklats på ett år, och både hon och jag är nog på topp just nu.

Här finns två bilder sedan tävlingen som en fotograf tog. Första och Andra

Imorgon ska jag träna för Andréa, jag vet inte om det blev dressyr eller hoppning, men det ska ändå bli skönt att träna!
Blir tidig kväll ikväll, godnatt!

10 Augusti

Uscha vilket dåligt väder det har varit idag. Det regnade hela morgonen och förmiddagen, på eftermiddagen så blev det uppehåll så då tvingade Emma ut oss och träna på den blöta ridbanan.
Jag red ett pass utan stigbyglar och det gick faktiskt bra! Saga är ju inte direkt känd för att vara en känslig filur, men idag var hon ganska lyhörd och det var få gånger som hon ens höll emot.
Jag blir mer och mer nervös inför dressyrtävlingen på Åsbygden. Jag ska tävla L:B och jag kan inte programmet för en sekund. Om jag glömmer bort programmet så kommer jag ju dö, eftersom att det är det sista jag kommer göra med Saga innan hon åker hem.
Fast till och med jag borde ju hinna lära mig ett dressyrprogram på tre veckor!

Såhär ser jag och Saga ut in action. Emma har tillochmed varit så snäll att hon framkallat den här bilden till mig.

4 Augusti

Jaha, nu är det bestämt. Saga ska få flytta hem till Bollnäs i slutet av månaden. Fast än att jag varit beredd på det hela året jag haft henne så känns det sorgligt. Bara på det här året så har jag utvecklats jättemycket! I takt med Saga så har jag lärt mig nya saker och förbättrat det som jag redan kunde. Man ser ju märkbar skillnad på Sagas galopp, och min sits är ju flera gånger bättre än Augusti förra året.
I ett helt år så har jag fått ridit riktig häst! Innan har jag ju haft Bestmaggan och Rosami, inte direkt några som man kan komma särskilt långt med. Bestmaggan tävlade jag en gång med, L:D i Matfors. Då vägrade vi ut oss på tredje hindret, och med Saga så tävlade jag L:C och kom ju faktiskt fyra en gång! Vi har fortfarande några tävlingar kvar, den 14 är det hoppning i Ånge, den 22 hoppning i Matfors. Jag har även funderat på att debutera Dressyr den 28 på Åsbygden, men vi får se hur det blir. Det var ju målet som jag hade med Saga, att tävla dressyr. Men eftersom att hon blev halt i ett par veckor så kom jag ju av mig i träningen.
Men nu är vi back on track igen och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra i Ånge och Matfors. Skulle kännas toppen att avsluta med en rosett.


RSS 2.0