Strömsholm Ridgymnasium.

Jag har inte direkt haft någon blogglust på väldigt länge. Men nu kanske det är dags att ta tag i allt.

Jag har inte ridit på ett tag nu, Saga tappade skon när jag var ute och red, så jag måste slå tillbaka den också.
Ridningen går annars fint, jag väntar på en bra tävling att satsa på nu, men det är ingen lokal för stor häst för ens i maj tror jag. Men jag hoppas på att få komma ut och tävla i år, och att det ska gå bra!

Sen har jag en annan sak att berätta. Vi sökte ju gymnasium i Januari, och ska söka igen nu i April. Men mitt förstahandsval i Januari var Strömsholm Ridgymnasium i Hallstahammar och jag kom in där. Men eftersom att alla ska välja igen nu i April så kan det bli så att jag inte kommer in då, men förmodligen så är det inte så många fler som söker i April.
Det känns faktiskt väldigt jobbigt och skrämmande att det är så himla långt bort, och jag är osäker på om jag ens vågar flytta så långt! Men skolan är väldigt bra och man får möjligheter att träna för topptränare på skoltid och verkligen satsa på hästlivet och det är ju vad jag vill i grunden.
Jag tänker i varje fall testa, gå en månad eller två och kolla hur det känns.
Men usch, jag blir så nervös! Jag vill så gärna flytta hemifrån och klara mig själv, men ändå stanna och vara kvar i Tirsta.
Men jag ska prata med skolans SYV och kolla vad det blir för skola som jag får börja på om jag hoppar av Strömsholm.

Tack och hej!

r.i.p Madicken

Idag har jag och Emma varit på hästkliniken i Bergsåker med Madicken. Mer om det kan ni läsa här på Emmas Blogg.
Vila i frid Madicken. ♥

Nu är det klippt.

Det vankas klipptider i stall Tirsta! Igår började vi med att klippa Saga. Hon var faktiskt snäll, men under magen så var hon lite kittlig så det var lite jobbigt för henne. Efter att vi klippt klart henne så skulle vi ta itu med Afrodite, och henne hade vi redan prövat att klippa lite innan, men hon stegrade sig bara. Så Emma hjälpte oss en liten stund men sen sa Astrid att då var det minsann dags att gå hem. Och när Astrid säger något så är det bara att hålla med! Vi fortsatte i varje fall med att klippa Afrodite. Men efter två och en halv timme så hade vi lite på bogen kvar och både vi och Afrodite var ordentligt less på allt klippande. Så vi bestämde oss för att vi skulle ta resten idag.

Sagt och gjort, idag så klippte vi klart Afrodite och sen tog vi fåret som då blev hälten så stor och nu mera ser ut som någon slags katt. Hon var väldigt lugn faktiskt, i början så fick vi hålla fast henne, men sen så stog hon själv och rörde inte en fena. Hon insåg väl att det kanske inte var så dumt att få bort all förbannad ull som hon försökt klia sig igenom.

Olina åkte till mig efter att vi varit i stallet, och jag tog och klippte henne också. Inte med klippmaskinen förståss. Det blev faktiskt toppen tycker jag. Olina och jag hann med att baka, äta mat och åka till Tirsta en sväng till innan vi tog oss an hennes hår. I Tirsta så blev det sadelprovning på Johannas nys häst som de svängde förbi med. Johanna fick låna Bestmaggans sadel, för den används inte alls längre så jag hoppas på att jag får sälja den. Jag är i stort behov av pengar just nu, tävlingssäsong och allt snart! På tal om det så måste jag beställa min licens snart. Fast nästa storhästtävlingen är ju i maj.. Så jag har ju ett tag på mig!

Kattfår

Gissa vad..

Tro det eller ej men jag har feber igen! Jag vet inte vad det är med mig, men mitt immunförsvar verkar vara ganska kasst! Jag kände när jag vaknade imorse att jag hade väldigt ont i halsen, och jag frös som tusan hela dagen. Senare när jag kom hem från Tirsta så var jag ännu sämre och hade 38 graders feber. Det var inte så mycket, så jag la mig och sov i tre timmar. Så jag känner mig lite piggare nu!
Hoppas verkligen att jag inte blir sjuk på riktigt. Jag hatar att vara sjuk!

LASER, PEW PEW

Idag har jag varit duktig! Jag vaknade vid tio, (av mig själv) och åkte till tista vid halv tolv. Då tog jag ut Saga på en tur, hon var lika pigg som vanligt om inte piggare. När jag kom tillbaka så var Emma, Lasse och Robert i full gång med att få bort snön från stalltaket.
När de var klar med det så bestämde Emma att vi skulle köra Stellan och jag skulle rida Daisy, det gick faktiskt jättebra, hon travar på när hon väl vill.. Vi måste bara komma ifrån att stanna till lite då och då.

I torsdags så hade vi "udda sporter" på skolan, så hela nian åkte till Sundsvall. Jag skulle bowla, och det gick väl sådär. Men jag kom ju inte sist iallafall! Efter det så åkte vi på nöjeshallen och skulle spela Laserdome, och oj så kul det var! Det var verkligen jätteroligt fast jättejobbigt. Vårat lag kom sist, men det var roligt ändå.

Nu har vi sportlov, och det känns jätteskönt! Jag är så himla skolless. Så den här veckan har vi sportlov, om fyra veckor så har vi påsklov och efter det så är nästa lov SOMMARLOVET! Och det är bara 97 dagar dit faktiskt.

Jag och Olina när vi skulle spela Laserdome.

sjuk. igen.

Jag har gått runt och varit halvsjuk i flera veckor nu känns det som. Två minst iallafall!
Idag är jag hemma från skolan. Igen. Jag blir aldrig helt frisk! Känner mig helt igenstoppad i huvudet.

Imorgon har vi udda sporter på skolan, så jag hoppas att jag kan gå på det. Vi ska bowla i Sundsvall och sen något med laser tror jag. Ska bli roligt, jag har faktiskt bara bowlat en gång förut, och det var ju nått år sedan!
Imorgon kväll så är det teambuildingmiddag med fotbollslaget, det ska bli jätteroligt.

Men nu ska jag försöka sova lite tror jag.

RSS 2.0