svininfluensa

Idag har jag vaccinerat mig. Jag har ont! Eller nä, inte ont kanske. Men det spänner som bara den, så fort jag gör något. Att skriva på datorn gör ont som bara den faktiskt.. Menmen, vad gör jag inte för mina läsare..

Mamma har varit på dåligt humör. Fick ingen skjuts till tirsta i helgen, och hon ska nog ta tillbaka datorn som jag fått. Eftersom jag inte får tillräckligt bra betyg. Känns inte så toppen.

Har inte varit i Tirsta idag heller, eftersom jag inte kom från skolan förens fyra och jag har läxor till tusen denhär veckan! Hemkunskap som ska in på onsdag, SO som ska in imorgon och sen har jag tyskaprov på fredag. Väldigt stressig vecka.

Nu ska jag göra hemkunskapen. Tjoflöjt!

julskyltning

Ingen snö. SKANDAL!! Som Emma Höglund skulle ha sagt. Nej men allvarligt, ingen snö. Inte okej! Förra året fick vi i alla fall snö på julskyltningen, men inte på julafton. Hoppas på snö till jul i alla fall.

Idag ska jag jobba på ungdomsgårn, ganska roligt ska det bli. Ska vara där vid tre, och innan det ska jag duscha och äta lunch. HUR SKA JAG HINNA?! Närå. Hinner nog. Nu ropar mamma. "GÅ Å DUSCHA ELLEN!"  "aa, ska bara skriva klart här va.." känner mig som alfons. Ska Baaaaaaaara. Borde.

Och som alltid så skrivet jag så otroligt långa inlägg. Veeeerkligen. Hejdå


Danmark

Nu är jag äntligen hemma, eller jag kom ju hem i morse, vid sex. Det har varit jätteroligt där, men man fick jobba hårt! Resan till Danmark gick jättebra, allt gick som planerat, dock inte hemresan. Lyckades åka med fel taxi men vi kom ju fram iaf.

Söndag -

Att åka tåg i nio timmar, sitta i Göteborg i tre timmar, sedan vänta på färja i två timmar, och efter det åka färja i tre timmar var faktiskt inte så jobbigt som det låter! Det jobbigaste var att vänta i Göteborg och att åka färja, blev smått sjösjuk(?).

Men väl framme var allt värt det, Andrea hämtade oss i Fredrikshamn och då åkte vi hit till stallet, fem mil bort. Vi fick en snabb rundtur, titta på alla hästar. Just nu hade de ca 20 shetlandsponnyer här, som nu i veckan skulle åka till Holland, där har man nämligen shettisar som får, att de bara betar gräs och så.

Vi fick också se alla andra hästar, och herregud så fina! Ca 50 stycken ridhästar och ponnyer har de, i alla olika storlekar och personligheter.  Stallen var uppdelade Storhästar- Ponnyer- Dåliga/Sjuka hästar, ganska roligt att se.

Vi kommer inte behöva mocka på hela veckan, för alla hästar står på halmbädd. Så varje morgon slänger vi bara in mer halv till dem.

Måndag -

Vi började med att halma, släppte in och ut hästar ur skrittmaskinen hela dagen och hann tillochmed rida en gång. Jag fick ha en liten ponny som heter Joep, påminner lite om Hubbe, fast större. Han var faktiskt trevlig med jag red jättedåligt! Olina fick rida på en häst som heter Zavalla först, en riktig myshäst, sedan på en ponny som hette Carina. Men när Olina red för andra gången hade jag gått och lagt mig ett tag, för jag hade ju förståss fått feber! Hade känt mig febrig hela dagen men jag ville ju jobba, men vid fyra tog jag en paus och sov i en timme ungefär.

Tisdag -

En ganska vanlig dag, vi började med att lasta alla shettisar och några andra halta hästar som Jan (som äger hela stället) skulle åka med till Holland(?). Efter det fortsatte vi att grejja med skrittmaskinen och vi red en gång med.

Onsdag -

Jobbade på
som vanligt med skrittmaskinen och så, men på kvällen hade vi ridlektion för Andréa, något som jag behövde. Efter det så lärde Andréa oss att klippa hästar, när vi klippte en ponny som hette Peggy. Det gick ganska bra, en väldigt snäll häst!

Torsdag -


Också en vanlig dag
först, men vi fick rida ut. På kvällen klippte vi en till häst, Joep. Han var också snäll så det gick bra, vi var dock kanske inte de bästa på att klippa raka linjer och så.. Haha! Efter det så kom Jan hem igen, med ett lass med hästar. Vi lastade av dem och sen gick vi och la oss.

Fredag -

Vi jobbade bara fram till lunch, men vi hann rida endå. Kvart i ett så åkte vi till Fredrikshamn och klockan två så gick färjan, vi tog oss till Göteborg, lyckades åka med fel taxi men kom med tåget iallafall. På tåget hade de biosalong så vi såg på en film. Kunde faktiskt sova ganska bra, men ibland var det någon som satt med oss och då var det ju svårt att sova. Kom fram till Ånge vid kvart över fem och var hemma vid sex. Då såg jag lite på film sen så sov jag!

Vi fick bo i ett rum
på övervåningen i stallet, det var jättefint! Olina kommer säkert att visa bilder. Det var gemensamt kök, där fanns det badrum, tv och så. De andra som jobbade där var jätteroliga, så jag trivdes jättebra! De var nästan lika konstiga som vi, "Vill ni äta här eller ta med mig hem?" hahaha!

Bilder kommer
jag nog att stjäla av Olina någon gång.

Ha de bra!

Göteborg Centralstation

Hejhej, just nu sitter jag i Göteborg, klockan 14.00 ska vi börja göra oss klara för att åka taxi, vid fyra så åker färjan.. Långtråkigt! Annars har allt gått bra, nio timmar på tåget var inte så farligt som vi trodde, vi sov faktiskt ganska mycket.
Vi har varit ruskigt duktiga och hittat ett ställe där vi kan låsa in våra saker och hittat vart taxin ska komma och hämta oss! Plus att vi har ätit också.
Annars är vi svettiga och trötta, livet leker.. (y) Jättetunga väskor har vi, hur mycket mat som helst!

Det ska bli väldigt spännande att vara utomlands, för det har jag aldrig varit! Sol och bad för hela slanten tror jag. Kanske rida lite också om vi får tid.

Nu ska vi väl hitta ett sätt att fördriva tiden. Ska bli roligt..

Ha det bra!


videoklipp

Hejhej, måste strax sova, så slänger bara in klippet på mig när jag tävlar Saga L:D.

Plus en liten guide på hur man lägger in ett videoklipp, för det ville Emma veta :)

Jag och Saga




Välj ett klipp på Youtube. Kopiera inbäddningslänken.
Ibland om inte den som lagt in klippet vill att man ska lägga upp filmen i t.ex. bloggar så står det att det inte finns någon inbäddning, då får man länka istället! Lycka till.

Gå in på inlägget du skriver, tryck på "HTML"
Klistra in inbäddningen, tryck sedan på uppdatera.




Sen är det klart! :D


Om det blev struligt så säg till.

Hejdå! :)

världens tröttaste tjej

Idag har jag slitit! Förmodligen jobbigaste dagen på riiiiiktigt länge. Var redan trött sedan igår, gick upp fem både igår och idag. Idag fixade jag med Saga, packade och sen åkte vi till Timrå. Tävlade L:D först, det gick jättebra, med ett nedslag. Sen tävlade vi L:C och det gick inte bra alls. Jag var verkligen jättenervös, fick två stopp och tre rivningar. Stoppen var verkligen mitt fel! La helt av mot hinder, bara kramphöll i manen och hoppades att det skulle gå bra.

När vi åkte hem svängde vi först in på Hööks, sen Willys och sen käkade vi på Frasses i Bergsåker. Mums!
På vägen hem därifrån så kunde jag inte ens hålla mig vaken, vaknade till ibland, och helt plötsligt var vi nästan hemma. Väl hemma så gick jag med Saga till hagen, packade ur bilen och sen for vi iväg och hämtade hö.

Att hämta hö
var nog bland det värsta jag varit med om, sjukt jobbigt!
Efter det så bestämde sig jag och Elin för att bygga om högrejen i nedre hagen. Nu får det faktiskt plats en bunt där!

Tänkte väl hålla mig vaken ett tag till, men godnatt! :)


OTROLIGT ROLIGT

hoho, ni måste bara se dethär klippet!
HAHAHA

mat

yeah, middag

sovarellen

Redan imorse kände jag mig jättetrött och hängig. Åkte på skolan men var lika trött där. Hade lite frossa så jag åkte hem. Jag kom hem lite efter elva, somnade på soffan direkt och sov till halv fem. Nu mår jag lite bättre, men får se om jag åker på skolan imorgon.

Jag har iallafall bestämt mig för att fixa en bättre bur till marsvinen. Jag ska få hjälp att bygga en bur av en Billy bokhylla. Där ska jag ha 5 Marsvin! På fredag flyttar ett av mina marsvin, och runt den 23 November kommer en av mina nya, och om 5 veckor kommer en till. Jippi!

Nu ska jag sova, godnatt!

Marsvin, marsvin, tuuusen marsvin!

Ja.. Nu har En av mina småpojkar flyttat. Med honom flyttade Theo som tidigare bott hos Olina, så nu bor Max, som också tidigare bodde hos Olina, hos mig. Så jag har fortfarande 6 marsvin här. Max är riktigt charmig, idag skulle jag klippa klorna på honom, så jag la honom på rygg i mitt knä. Han låg bara där och käkade sallad, men gud så fet han är! Vägde 1200, vilket är normalt, men endå en riktig tjockis. Men om någon är intresserad av marsvin så hör av er!

Idag har jag kämpat med Emmas header, den blev ganska bra tillslut. Men är det bara för mig som blogg.se laggar som bara den idag? Jobbigt!

Nu ska jag fortsätta se på film, "Djävulen bär prada" på tv4, sen blir det lite Supernatural.


RSS 2.0